Persbericht Interclean Amsterdam

Persoonlijke ontmoeting met de schoonmaak- en hygiënebranche

Wednesday, 20 April 2022

Van 10-13 mei 2022 opent Interclean Amsterdam 2022 weer haar deuren voor professionals uit de schoonmaak- en hygiënebranche. Na de online-editie in 2020 kijken de organisatie, partners, bezoekers en de ruim 600 internationale exposanten reikhalzend uit naar een editie waar de branche elkaar weer persoonlijk kan ontmoeten, met veel innovaties, veel ruimte om te netwerken en een inspirerend programma. Experts uit de sector delen hun kennis en best practices over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van schoonmaken en hygiëne. Met exposanten uit de hele wereld, een Innovation Lab, Robot Arena, Zero Waste Dome, speciale aandacht voor schoonmaak in de zorg en een speciaal programma voor Facility Managers, brengt de beurs de nieuwste oplossingen, trends en ontwikkelingen voor de hele sector samen onder één dak.

Innovation Lab & Innovation Awards

Het Innovation Lab is dé plek voor alles wat innovatief is. Dit enerverende activiteitenplatform biedt plaats aan producten, oplossingen, technologieën en een indrukwekkende reeks sprekers. Hier worden de meest opmerkelijke innovaties van de beurs samengebracht, inclusief de genomineerde en winnende producten van de Amsterdam Innovation Award. Op het Innovation Lab-podium worden gratis educatieve sessies gehouden, waaronder de dagelijkse talkshow Interclean Inside over duurzaamheid, digitalisering en efficiëntie, en innovatie.

Healthcare Cleaning Lab - live demonstraties en debatten

In het Healthcare Cleaning Lab worden schoonmaakproducten en -praktijken speciaal voor de zorg gepresenteerd. In een ziekenhuisomgeving kun je kijken naar live demonstraties over onder meer gespecialiseerde schoonmaakmethodes, richtlijnen, kledingvoorschriften en handhygiëne. De demonstraties worden gegeven door een professional van SVS, een opleidingsinstituut voor de facilitaire en schoonmaakbranche. Naast de demonstratieruimte in het Healthcare Cleaning Lab is er ook een Healthcare Cleaning Lab-theater. Hier worden dagelijks presentaties gegeven over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van schoonmaken en infectiepreventie. Tijdens een drietal debatten worden actuele thema’s besproken en wisselen experts van gedachten over de verdiensten en voordelen van technologieën en oplossingen zoals non-wovens, UVC en luchtkwaliteit. Iedereen die geïnteresseerd is in gezondheidszorg moet zeker ook het Healthcare Cleaning Forum bezoeken, dat tegelijk met Interclean Amsterdam plaatsvindt.

Healthcare Cleaning Forum - omgevingshygiëne: met het oog op de toekomst

Op 12 mei 2022 vindt in RAI Amsterdam voor de tweede keer het Healthcare Cleaning Forum van Interclean plaats. Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Clean Hospitals®. Deze eendaagse internationale conferentie richt zich op schoonmaken en hygiëne als onderdeel van infectiepreventie in ziekenhuizen en zorginstellingen. Bezoekers van de conferentie kunnen rekenen op interessante sprekers en breakout-sessies over onder meer de impact van COVID, schoonmaken en desinfectie, (internationale) richtlijnen, duurzaamheid, het belang van evidence-based interventies, en nieuwe, innovatieve technologie. Deelnamekosten Healthcare Cleaning Forum: €75 (incl. btw) voor het volledige programma, inclusief lunch en toegang tot Interclean Amsterdam.

Hackathon: Stimuleren van digitalisering en aantrekken van nieuw (jong) talent

De snelle groei van de digitalisering in de schoonmaakbranche heeft een belangrijk probleem aan het licht gebracht: de kloof in digitale vaardigheden zoals die bestaat in de professionele schoonmaaksector en andere sectoren. Dit thema staat centraal tijdens de Hackathon op 11 mei 2022, waar Interclean 10 teams van 5 deelnemers van over de hele wereld verwelkomt om hun vaardigheden op het gebied van probleemoplossing te demonstreren. De teams staan voor de uitdaging om een praktisch toepasbaar concept te ontwikkelen voor schoonmaakpersoneel op basis van een probleem uit de dagelijkse praktijk. Als bezoeker kun je rondlopen, praten met de teams, hun voortgang volgen of je mening geven over hun concepten.

Robot Arena – robots en cobots

Met steeds meer geautomatiseerde en autonome schoonmaakapparaten is de robotrevolutie in de schoonmaakindustrie niet meer weg te denken. De trend zet zich verder voort met de komst van cobots, waarbij robot en mens samenwerken om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Bezoek de Robot Arena en ervaar uit de eerste hand wat de voordelen zijn van het gebruik van robots en cobots voor een zo efficiënt mogelijke schoonmaakstrategie.

Zero Waste Dome

Schoonmakers spelen een cruciale rol in afvalbeheer en afvalpreventie. Om maximaal te kunnen recyclen zijn pure ‘grondstoffen’ stromen nodig. Omdat schoonmakers in het hele bedrijf actief zijn kunnen zij analytisch kijken naar afvalscheiding en actief bijdragen aan optimalisering en uitbreiding, door middel van toezicht op duurzame oplossingen, gegevensbeheer en logistiek. In de Zero Waste Dome worden verschillende oplossingen gepresenteerd voor het scheiden, verzamelen, malen, persen en composteren van materialen. Ook worden voorbeelden getoond van circulariteit: het sluiten van de kringloop door ‘afval’ een nieuw leven te geven. Tijdens dagelijkse presentaties door experts op het gebied van afvalscheiding, milieuapparatuur en duurzaamheid in de keten wordt inzicht gegeven in huidige en toekomstige trends. Het programma in de Zero Waste Dome is ontwikkeld in samenwerking met de Zero Waste Foundation.

Facility Inspiration Event

Het Facility Inspiration Event (FIE) informeert en inspireert Facility Managers over actuele uitdagingen in de ontwikkeling van schoonmaak- en facilitaire strategieën en inkoop. Het helpt managers de juiste oplossingen voor specifieke uitdagingen te vinden, geïnspireerd op relevante innovaties. Tijdens het FIE worden inspiratiesessies van een uur gegeven, gevolgd door thematische innovatierondleidingen en een Connect & Exchange-lunch. De inspiratiesessies worden gegeven door experts en bieden aan de hand van succesverhalen inzicht in 3 actuele thema’s:

  • Duurzaamheid en ketensamenwerking: geen USP maar een must
  • Personeel & ergonomie
  • Gegevensgestuurd prestatiebeheer
Per thema is een specifieke rondleiding langs geselecteerde exposanten uitgestippeld, met specifieke ontwikkelingen, innovaties en oplossingen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding op de Interclean beursvloer of de ‘doe-het-zelf’-tour volgen via het online platform Clean Connect en de app. Na de inspiratiesessies worden de deelnemers uitgenodigd een lunch bij te wonen. Dit biedt de gelegenheid om de experts vragen te stellen, ideeën en ervaringen uit te wisselen met andere Facility Managers, en extra inspiratie op te doen om zelf met deze thema’s aan de slag te gaan.

Over Interclean Amsterdam

Interclean Amsterdam is dé ontmoetingsplek voor schoonmaakprofessionals wereldwijd! Hier komen bezoekers en exposerende bedrijven van over de hele wereld samen. Maak kennis met marktleiders en game changers uit de branche. Leer van experts een laat je inspireren tijdens theatersessies, live demonstraties en nog veel meer. Beursdagen: 10 - 13 mei 2022, RAI Amsterdam. Interclean bezoeken? Registreer je hier. https://www.intercleanshow.com/amsterdam/register/