Press release Interclean
Persbericht Interclean Amsterdam

Nominaties voor Amsterdam Innovation Award 2024 bekendgemaakt

Friday, 1 March 2024

Het is een van de felst begeerde prijzen in de branche en een hoogtepunt van Interclean Amsterdam: de Amsterdam Innovation Award. Ook dit jaar weer was de kwaliteit van de inzendingen ongekend hoog.

Uit de 96 inzendingen voor 4 categorieën koos een onafhankelijke jury 12 genomineerden voor de Award. Zij vertegenwoordigen een aantal baanbrekende en veelbelovende oplossingen in de branche: van duurzame no-touch zeepdispensers tot autonome robotreinigers en hightech wasdrones. Elk van de genomineerden is toonaangevend binnen de voortdurend veranderende wereld van professionele schoonmaak en hygiëne.

Bezoekers kunnen vanaf begin april tot 8 mei op de website van Interclean Amsterdam hun stem uitbrengen voor de Visitors' Choice Award. Nieuw dit jaar is de Cleaners’ Choice Award. De categoriewinnaars en de algehele winnaar van de Amsterdam Innovation Award worden bekendgemaakt op 14 mei, de eerste dag van Interclean Amsterdam.

Een woord van de organisatoren

Robert Stelling (Directeur Interclean Global Events) zei het volgende over de inzendingen: "Met trots kondigen we de nominaties voor de AIA 2024 aan – een van de hoogtepunten van Interclean Amsterdam. De beurseditie van dit jaar wordt de meest indrukwekkende en interactieve ooit, en we kijken ernaar uit om de winnende inzendingen aan de internationale schoonmaak- en hygiënegemeenschap te mogen presenteren. De beurs is het grootste platform ter wereld waar de hele industrie onder één dak samenkomt. Deze prijzen getuigen van de voortdurende inzet van Interclean voor innovatieve oplossingen voor een schonere, gezondere en meer duurzame werk- en leefomgeving. We zijn er trots op dat we de lat voortdurend hoger leggen en ik kan niet wachten om de langverwachte resultaten te delen en de winnaars in de schijnwerpers te zetten."

Michelle Marshall (voorzitter van de AIA-jury) voegt hieraan toe: "Zoals gebruikelijk bij de Amsterdam Innovation Award had de jury de taak om een groot aantal uiteenlopende inzendingen op alle vlakken in de schoonmaaksector te beoordelen. Namens de jury kan ik zeggen dat de scores in alle categorieën heel dicht bij elkaar lagen en dat het niveau van de inzendingen buitengewoon hoog was. Felicitaties aan alle genomineerden in de vier categorieën! We kijken ernaar uit om alle genomineerde producten te zien als we straks voorafgaand aan de beurs in Amsterdam samenkomen om de categoriewinnaars te bepalen. En natuurlijk de overall winnaar."

De volgende producten zijn genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2024:

Categorie: Sustainability & Environment
Diversey - A Solenis Company: LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills 
Essity: Tork Dispensers met CO2-neutrale certificering
Werner & Mertz : Switch

Categorie: Smart Technologies & Digitalisation
Nexaro: NR 1500
Adlatus: ADLATUS SR1300 Autonomous Vacuum Sweeping Robot
Kaercher: KIRA CV 50

Categorie: Workforce & Ergonomics
Hako: Scrubmaster B5 430 ORB
Unger: UNGER VisaVersa® Pro 2-in-1 raamwisser
Baudoin: Baudoin wasdrone

Categorie: Health & Hygiene
Kimberly-Clark: Kimberly-Clark Professional™ ICON™
I-Team: i-Clean Handle
Hagleitner: XIBU 2WIPE hybrid

Nieuw dit jaar!

Cleaners’ Choice Award: De genomineerden voor de prestigieuze 'Schoonmaker van het jaar'-verkiezing kiezen ook hun winnende innovatie, aangezien zij uiteindelijk degenen zijn die met de nieuwe producten/innovaties aan de slag gaan.

Bijdrage AMREF: Alle inschrijfgelden voor de Amsterdam Innovation Award worden gedoneerd aan de African Medical & Research Foundation (AMREF) Flying Doctors.

Van april tot 8 mei kunnen collega-professionals en branchepartners via intercleanshow.com/amsterdam/innovations/nominees/ op hun favoriete innovatie stemmen. De genomineerde met de meeste publieke stemmen wint het Visitors' Choice-certificaat. De bekendmaking van de categoriewinnaars, Visitors' Choice en Cleaners' Choice en de uitreiking van de Innovation Award aan de algeheel winnaar vinden plaats op dinsdag 14 mei om 10:30 uur tijdens de openingsceremonie van Interclean in het RAI Amtrium naast hal 5.

Achtergrondinformatie Interclean

Interclean Amsterdam is de ultieme plek om schoonmaakprofessionals van over de hele wereld te ontmoeten! Grijp deze kans en leer collega-professionals kennen, ontdek nieuwe producten en oplossingen en maak kennis met de vele exposanten.
Beursdagen: 14 - 17 mei 2024, RAI Amsterdam.
Ga voor meer informatie naar: www.intercleanshow.com/amsterdam