Press release Interclean
Interclean Amsterdam Persbericht

LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills van Diversey - A Solenis Company wint Amsterdam Innovation Award 2024

Tuesday, 14 May 2024

Interclean Amsterdam is vanmorgen officieel geopend met de aankondiging van de overall winnaar van de Amsterdam Innovation Award. Dit jaar ging de prestigieuze Award naar Diversey - A Solenis Company, voor zijn LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills. De jury oordeelde dat dit product een zeer brede en betekenisvolle impact kan hebben in vele verschillende toepassingen.

De categoriewinnaars zijn: KIRA CV 50 van Kärcher (Smart Technologies & Digitalisation), Baudoin Wash Drone van Baudoin Wash-Systems (Workforce & Ergonomics), LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills van Diversey - A Solenis Company (Sustainability & Environment) en XIBU 2WIPE hybrid van Hagleitner Global Hygiene (Hygiene & Health). De Visitors’ Choice Award ging naar KIRA CV 50 van Kärcher. Dit jaar werd een nieuwe Award geïntroduceerd, de Cleaners’ Choice Award, die werd uitgereikt aan Baudoin Wash-Systems voor zijn Baudoin Wash Drone.

Michelle Marshall, Voorzitter van de Jury: “Onze felicitaties voor Diversey – A Solenis Company, de overall winnaar van dit jaar met de LESSEAU No-Touch Bar Soap dispenser & refills. Alle juryleden waren onder de indruk van hoe een eenvoudig idee – het vanouds bekende gebruik van handzeep in het toilet – met echt slimme technologie volledig is omgevormd en up-to-date is gebracht. Wij denken dat dit product een zeer brede en betekenisvolle impact kan hebben in veel verschillende toepassingen. En hoewel het product in de categorie Sustainability & Environment heeft gewonnen, presteert de LESSEAU No-Touch Bar Soap ook goed in andere categorieën op het gebied van slimme technologie, personeel & ergonomie en hygiëne & gezondheid. Diversey – A Solenis Company heeft iets wat wij allemaal elke dag doen – onze handen wassen – opnieuw vormgegeven en komt met een echt innovatieve nieuwe oplossing. Dit systeem heeft bovendien het potentieel om ook te worden toegepast in andere productgebieden.”

Categorienominaties en -winnaars

Sustainability & Environment

Categoriewinnaar: LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills (Diversey - A Solenis Company)
Het juryrapport: Dit is een aanraakvrij handhygiënedoseersysteem waarmee het gebruik van het traditionele stuk zeep op slimme en innovatieve wijze in ere is hersteld. De zeep wordt in een molen vermalen en als korrels op de handen verdeeld, zonder afval en zonder residuen. Elke staaf zeep zonder vetzuren is goed voor 300 wasbeurten. Het product is energiezuinig en wordt geleverd met een oplaadbare batterij.

Andere nominaties in deze categorie:
Switch (Werner & Mertz Professional)
Tork Carbon Neutral Certified Dispensers (Tork, an Essity brand)

Smart Technologies & Digitalisation

Categoriewinnaar: KIRA CV 50 (Kärcher)
Het juryrapport: De jury is van mening dat Kärcher met deze autonome stofzuiger een innovatie op het gebied van middelgrote robotica levert. Dankzij de verwisselbare accu’s is de robot geschikt voor continu gebruik. De accu’s zijn ook geschikt voor andere machines van Kärcher. Alle informatie over de machine is zichtbaar op het apparaat zelf of kan worden beheerd via de app.

Andere nominaties in deze categorie:
Nexaro NR 1500 (Nexaro)
ADLATUS SR1300 Autonomous Vacuum Sweeping Robot (ADLATUS Robotics)

Workforce & Ergonomics

Categoriewinnaar: Baudoin Wash Drone (Baudoin Wash-Systems)
Het juryrapport: Baudoin heeft zijn Wash Drone ontwikkeld met behulp van de nieuwste slimme technologie voor de reiniging van moeilijk bereikbare gebouwen. Gebouwen die vaak vrijwel onmogelijk kunnen worden gereinigd en dan alleen met specialistische en dure apparatuur of waarbij personeel op hoogte moet werken. De drone reinigt onder hoge druk met behulp van zuiverwatertechnologie en is eenvoudig vanaf de grond te bedienen.

Andere nominaties in deze categorie:
UNGER VisaVersa® Pro 2-in-1 window squeegee (Unger Germany) Scrubmaster B5 430 ORB (Hako)

Hygiene & Health

Categoriewinnaar: XIBU 2WIPE hybrid (Hagleitner Global Hygiene)
Het juryrapport: De traditionele manier om desinfectiedoekjes te doseren – vanuit plastic flowpacks – is niet ideaal omdat de doekjes al bij het openen van de verpakking uitdrogen, waardoor er veel afval ontstaat. Hagleitner heeft dit probleem opgelost door een slimme, sensorgestuurde mobiele dispenser te ontwikkelen met een gepatenteerd afdichtingssysteem. Elk doekje blijft vochtig en het apparaat hoeft nooit meer leeg te zijn.

Andere nominaties in deze categorie:
Kimberly-Clark Professional™ ICON™ (Kimberly-Clark Professional)
i-clean handle (i-team Global)

Winnaar van de Visitors’ Choice Award

Deze editie konden collega-professionals op de website van Interclean ook weer hun stem uitbrengen op hun favoriete innovatie. De genomineerde met de meeste stemmen wint de Visitors' Choice Award. De prijs gaat dit jaar naar KIRA CV 50 van Kärcher.

Winnaar van de Cleaners’ Choice Award

Een bijzondere nieuwe toevoeging dit jaar is de Cleaners’ Choice Award. Ook de genomineerden van de prestigieuze Nederlandse ‘Schoonmaker van het Jaar’-verkiezing stemden op hun winnende innovatie, aangezien zij uiteindelijk degenen zijn die met de nieuwe producten/innovaties aan de slag gaan. Zij kozen de Baudoin Wash Drone (Baudoin Wash-Systems) als winnaar van de eerste Cleaners’ Choice Award. Overwegingen van de jury van de Cleaners’ Choice: het product is echt nuttig voor een glazenwasser, het maakt het werk gemakkelijker en minder gevaarlijk, er is geen gereedschap voor nodig (als bijvoorbeeld geen steigers) en last but not least; het maakt het werk leuk, alsof je een computerspel speelt.

House of Awards

Op de beursvloer van Interclean vormt het House of Awards het podium voor de nominaties en de (categorie)winnaar van de Amsterdam Innovation Award, waarbij alle genomineerde producten worden getoond. Op een speciale display worden de genomineerde en winnende producten gepresenteerd, met meer achtergrondinformatie over de innovatie en het bedrijf erachter.

De juryleden van de Amsterdam Innovation Awards

Antonio Borreda (Directeur Revista Limpiezas – Spain)
Chiara Scelsi (Redactiecoördinator Dimensione Pulito)
Corinne Zudonyi (Hoofdredacteur Sanitary Maintenance – USA)
Michelle Marshall (Hoofdredacteur European Cleaning Journal (Voorzitter))
Pierre Deschamps (Hoofdredacteur Batiment Entretien)
Reinhard Knittler (Uitgever ReinigungsMarkt)
Rob den Hertog (Speciaal Adviseur)
Ronald Bruins (Hoofdredacteur Servicemanagement)

RAI Amsterdam steunt Amref Flying Doctors

Alle inschrijfgelden voor de Amsterdam Innovation Award 2024 van Interclean worden gedoneerd aan Amref Flying Doctors, voor hun FINISH-project in Tanzania.

Over Interclean Amsterdam

Interclean Amsterdam is de grootste professionele schoonmaakbeurs ter wereld en ongeëvenaard als internationaal zakelijk netwerkplatform voor de schoonmaak- en hygiënebranche. Interclean biedt allerlei interessante mogelijkheden om de nieuwste schoonmaak- en hygiëneproducten te ontdekken, te netwerken met andere professionals in de branche en op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen in de markt.

Beursdagen: 14 - 17 mei 2024, RAI Amsterdam, volgende editie: 14 - 17 april 2026.
Ga voor meer informatie naar www.intercleanshow.com/amsterdam