ISA_Online_PR_banner_1100x400
Persbericht Interclean Amsterdam

LeoBot wint de Amsterdam Innovation Award 2020

Wednesday, 4 November 2020

De derde dag van Interclean Amsterdam Online, voor het eerst in haar geschiedenis een volledig virtueel evenement, begon met de bekendmaking van de winnaar van de Amsterdam Innovation Award. De overall winnaar - uit in totaal 86 inzendingen - van de Amsterdam Innovation Award 2020 is: Leobot van Lionsbot.

LeoBot van LionsBot is onderdeel van een familie van vloerschoonmaak robots, die een hele reeks schoonmaaktaken kunnen uitvoeren. Deze sociale robot is in staat een band op te bouwen met de schoonmaker door een constante interactie met haar omgeving. Hierdoor kan de Leobot de taken van de schoonmaker uitvoeren en de schoonmaker het gevoel geven dat zijn werk ertoe doet. De robot geeft schoonmaak een gezicht en maakt de schoonmaak taak zichtbaar op een leuke en positieve manier.

Leobot is gekozen als winnaar uit de vier categorie winnaars van de Amsterdam Innovation Award 2020:

  • Categorie Machines: LeoBot van LionsBot
  • Categorie Equipment, Detergents & Washroom: VacuTronic van Hermes
  • Categorie E-cleaning: ToolSense IOT & ToolSense NOW van ToolSense
  • Categorie Related Products/ Services: TORK Virtual Reality Clean Hands Training van Essity

Tork Virtual Reality Clean Hands Training by Essity wint de Visitor’s Choice Award

De Visitor’s Choice Award wordt toegekend aan de inzending die als meest innovatief werd verkozen door de bezoekers van Interclean Amsterdam. Met 55% procent van de stemmen is de Tork Virtual Reality Clean Hands Training van Essity Winnaar van de Visitor’s Choice Award 2020.

Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel voor de jury dit jaar, alle geselecteerde producten en oplossingen hebben een aspect die bijdraagt aan een circulair proces of een vermindering van verspilling. Ook is er extra gelet op efficiency en productiviteit, de winnende producten en oplossingen zijn gemaakt om de schoonmaakkwaliteit te verbeteren of het schoonmaakproces te versnellen.

Genomineerden en winnaars per categorie

Categorie 1: Machines, accessories, components

Overall Winnaar – LeoBot van LionsBot

LeoBot van LionsBot
Een familie van robots (elke met een eigen specialiteit), de LeoBots zorgen voor een stap vooruit in schoonmaakresultaten – en hebben allen een eigen gastvrije persoonlijkheid.

Andere genomineerden in deze categorie:

Whiz van ICE Robotics/Softbank Robotics
Whiz is een volledig autonome stofzuig-/veegrobot aangedreven door intelligente zelfsturende technologie die hoge kwaliteit schoonmaakresultaten levert. Hij kan navigeren in complexe en dynamische omgevingen, waardoor hij teams helpt productiever te zijn.

ERA PRO van SPRiNTUS
Een uitzonderlijk intelligente stofzuiger die effectief gebruik maakt van resource management door schoonmaakdata te verzamelen en te versturen naar het state-of-the-art SPRiNTUS vloot management systeem.

Categorie 2: Equipment, Detergents & Washroom

Winnaar – VacuTronic van Hermes

VacuTronic van Hermes
Een nieuw onderdeel van het Hermes systeem, de VacuTronic te gebruiken voor ieder onderdeel van gevelreiniging – en tijdens het gehele proces vangt het systeem het afvalwater op.

De jury was onder de indruk van de eenvoud van dit product, en tegelijkertijd het potentiele effect op de taken van de gebruiker. Een betaalbaar, eenvoudig te gebruiken system met veel verschillende toepassingen Hermes’s afvalwater opvang systeem is bruikbaar voor alle toepassingen van gevelreiniging. Het is een praktische oplossing voor een bekend probleem; het beschermd het milieu door te voorkomen dat vervuild water de grond in loopt.

Andere genomineerden in deze categorie:

ZERO Waste Cleaning: Reduce + Reuse + Recycle van green care PROFESSIONAL
Green Care Professioneel heeft ’s werelds eerste 100 procent recyclebare refill pouch geïntroduceerd. Deze herbruikbare zak kan plasticverbruik tot wel 80 procent verminderen.

TWT Solar System van TWT
Het TWT Solar Systeem is een slimme vlakmop met ‘smart dosing’ en zonnepanelen voor het opladen.

Categorie 3: E-cleaning

Winnaar – ToolSense IOT & ToolSense NOW van ToolSense

ToolSense IOT & ToolSense NOW van ToolSense
ToolSense is ontworpen om het niet optimaal gebruik van een schoonmaakmachine en storingen in het digitale proces uit te schakelen, voor een fractie van de kosten van andere systemen.

De combinatie van een praktische en betaalbare oplossing voor het digitaliseren van schoonmaak machines van doorslaggevend belang voor de jury. Het kan gebruikt worden met schoonmaak machine van alle merken en werkt met producten van elke fabrikant. Het systeem is makkelijk toe te passen op grote en kleine machines en verzameld een ruime variëteit aan slimme data. Het is toepasbaar op alle schoonmaak processen, klein of groot.

Andere genomineerden in deze categorie:

TASKI IntelliTrail Analytics van TASKI, Diversey
Taski’s IntelliTrail Analytics platform brengt vloot management naar een hoger niveau en helpt teams met het interpreteren van informatie en berekenen van besparingen.

TORK Digital Cleaning Plans: Cleaning Software
Tork Digital Cleaning Plans maakt digitale schoonmaak bereikbaar voor alle schoonmaakbedrijven – van groot tot klein. Door processen en routines te digitaliseren, helpt het systeem de productiviteit van facility managers te verhogen.

Categorie 4: Related Products/Services

Winnaar – TORK Virtual Reality Clean Hands Training van Essity

TORK Virtual Reality Clean Hands Training van Essity

Tork VR Clean Hands Training and Education is een interactief spel, specifiek ontworpen om in de rol van verpleegster of arts, elk van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO oefenen – met je eigen handen, om uiteindelijk de perfecte handhygiëne-normen te handhaven.

De jury was zeer onder de indruk van deze gebruikersvriendelijke methode om de handhygiëne normen in zorg- en ziekhuizen te oefenen. De laagdrempelige manier van de training om de handhygiëne normen te waarborgen kan met recht een innovatie genoemd worden. De VR aanpak is essentieel om gedragsverandering te stimuleren op een leuke en boeiende manier. Het is de perfecte oplossing voor de wereldwijde uitdaging om mensen te informeren over het belang van handhygiëne.

Andere genomineerden in deze categorie:

Recycle Factory van Spectro
Recycle Factory biedt de mogelijkheid om lege plasticverpakkingen te retourneren. Die worden vervolgens hergebruikt of gerecycled tot nieuwe verpakkingsmaterialen.

Kärcher Battery Universe van Kärcher
Dit programma zorgt ervoor dat managers de accustatus van al hun machines in real-time kunnen controleren, waardoor de machines een stuk productiever worden.

Amsterdam Innovation Award 2020 Juryleden

Antonio Borreda , directeur, Limpiezas Magazine (Spanje)

Chiara Merlini, hoofdredacteur, schoonmaakgemeenschap (Italië)

Cor van der Velden, Chief Expert, Worldskills (the Netherlands)

Michelle Marshall (voorzitter), hoofdredacteur, European Cleaning Journal (VK)

Pierre Deschamps, hoofdredacteur, Batiment Entretien (Frankrijk)

Reinhard Knittler, uitgever, ReinigungsMarkt (Duitsland)

Rob Geissler, uitgever, sanitair onderhoud, contractwinsten, beslissingen over reiniging van faciliteiten (Verenigde Staten van Amerika)

Ronald Bruins, hoofdredacteur Servicemanagement (Nederland)

Ton van der Riet, Managing Director, Senzora (Nederland)