Press release Interclean
Press release Persbericht

Interclean Amsterdam 2024: Meer dan alleen zakendoen: een feest van herkenning, met netwerken, sociale interactie, ontspanning en entertainment

Tuesday, 21 May 2024

Afgelopen vrijdag sloot Interclean Amsterdam na vier dagen zakendoen en netwerken zijn deuren. Bezoekers van deze grootste Interclean Amsterdam tot nu toe werden getrakteerd op een geheel nieuwe Interclean-ervaring, waar alles draaide om het leggen van mondiale verbindingen en een kennismaking met de nieuwste innovaties en de laatste trends. Naast een uitgebreid aanbod kennissessies bood Interclean een levendig netwerkprogramma, met onder meer de dagelijkse Interclean Social Club met live entertainment en Feel Good Friday, waar scheidsrechter Bjorn Kuipers en de grootste vrijdagmiddagborrel voor een spetterende afsluiting zorgden. In totaal verwelkomde RAI Amsterdam een internationaal publiek van 875 exposanten en 30.000 bezoekers uit 143 landen.

Vooruitblik:
Interclean Shanghai van 11 - 13 december in het Shanghai New International Expo Centre (SNIEC). Interclean Amsterdam is terug van 14 - 17 april 2026.

Robert Stelling (Directeur Interclean) is blij met de opkomst en resultaten van Interclean Amsterdam 2024: "We kunnen terugkijken op vier enerverende dagen. Een van de belangrijkste doelstellingen van Interclean is om de schoonmaak- en hygiënebranche te laten groeien en bloeien. Dit doen we door de juiste omgeving en sfeer neer te zetten om zaken in te doen. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd, getuige de positieve sfeer in de beurshallen, alle netwerkevenementen en vooral de drukke stands, waar veel nieuwe contacten zijn gelegd en orders zijn geplaatst. Ook nu weer was de kracht van persoonlijke verbinding duidelijk zichtbaar. Ik ben er ook trots op dat we de Global Executive Summit van de World Federation of Building Service Contractors hebben georganiseerd, alsmede de Global Association Meeting, een bijeenkomst van alle internationale schoonmaak- en hygiëneverenigingen uit de hele wereld. Amsterdam was afgelopen week echt de schoonmaakhoofdstad van de wereld!"

Amsterdam Innovation Award

Geheel volgens traditie werd tijdens de opening van Interclean de prestigieuze Amsterdam Innovation Award uitgereikt. Algemeen winnaar dit jaar was Diversey - A Solenis Company, voor zijn LESSEAU® NO-Touch Bar Soap dispenser & refills. De dit jaar in het leven geroepen Cleaners’ Choice Award ging naar Baudoin Wash-Systems voor zijn Baudoin Wash Drone. De Visitors’ Choice Award, die wordt toegekend door collega-professionals en partners uit de industrie, werd gewonnen door Kärcher voor zijn KIRA CV 50.

Healthcare Cleaning Forum

Op donderdag 16 mei werd de derde editie van het Healthcare Cleaning Forum gehouden. Dit unieke eendaagse congres werd georganiseerd door Interclean, in nauwe samenwerking met CleanHospitals®. De nadruk lag op het belang van omgevingshygiëne in de strijd tegen infecties in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Zorgexperts, waaronder specialisten op het gebied van infectiepreventie en facility managers, schoonmaakexperts en brancheleden kwamen hier bijeen om nieuwe wetenschappelijke inzichten, innovatieve technologieën en baanbrekende procedures te bespreken. Het programma, met breakoutsessies en vooraanstaande keynote speakers Prof. Didier Pittet, Clare Nash, Prof. Martin Kiernan, Prof. Brett Mitchell, Edmée Bowles en Dr. Alexandra Peters, was een groot succes. De editie van dit jaar werd bijgewoond door zorgprofessionals uit 143 landen.Over Interclean

Interclean is ‘s werelds toonaangevende platform voor professionals in de wereld van schoonmaak en hygiëne. Interclean Amsterdam speelt al sinds de oprichting in 1967 een pioniersrol in de vooruitgang binnen de schoonmaakbranche.

Tijdens inspirerende evenementen in Amsterdam, China en online biedt Interclean een compleet overzicht van producten, diensten en innovaties van ‘s werelds toonaangevende bedrijven. Interclean is ook een hoog aangeschreven platform voor kennisdeling dat toegang biedt tot het allerlaatste nieuws, inzichten en analyses op het gebied van schoonmaak en hygiëne. Interclean verenigt schoonmaakexpertise onder één dak, waar deelnemers baanbrekende innovaties kunnen delen en strategische partnerschappen kunnen aangaan. Samen leren we, groeien we en zetten we de toon.

Bezoek onze website: intercleanshow.com

Over Interclean Shanghai 2024: 11 - 13 december 2024

Bezoek Interclean Shanghai 2024 en ontdek wat China kan betekenen voor de toekomst van de branche. Van 11 - 13 december 2024 komen schoonmaak- en hygiëneprofessionals uit heel China en daarbuiten samen. Maak kennis met de nieuwste innovatieve producten en leer van topexperts uit de branche hoe u uw bedrijf in China kunt leiden en laten groeien.

Ga voor meer informatie naar: www.intercleanshow.com/china

Over Interclean Amsterdam 2026: 14 - 17 april 2026

Interclean Amsterdam is de grootste professionele schoonmaakbeurs ter wereld en ongeëvenaard als internationaal zakelijk netwerkplatform voor de schoonmaak- en hygiënebranche. Interclean biedt allerlei interessante mogelijkheden om de nieuwste schoonmaak- en hygiëneproducten te ontdekken, te netwerken met andere professionals in de branche en op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen in de markt.

Ga voor meer informatie naar: www.intercleanshow.com/amsterdam