lavenir-du-nettoyage-et-de-l-hygiene-sur-interclean
Thursday, 05 April 2018

Ontdek de toekomst van de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie tijdens Interclean Amsterdam 2018

Van 15-18 mei 2018 staan de deuren van Interclean Amsterdam 2018 ’s werelds grootste en meest internationale evenement - weer open voor professionals uit de schoonmaak en hygiëne-branche. Sinds de eerste editie in 1967 is Interclean Amsterdam uitgegroeid tot een onmisbare beurs voor professionele schoonmaak ondernemingen van over de hele wereld, en bij uitstek dé locatie voor innovatie en om te netwerken.

’s Werelds meest toonaangevende beurs voor de professionele schoonmaak- en hygiëne branche
Interclean Amsterdam 2018 brengt  meer dan 30.000 besluitvormers uit meer dan 135 landen samen en biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van de internationale professionele schoonmaak- en hygiënebranche.

De beursvloer bestaat uit 12 hallen en telt meer dan 850 exposanten uit meer dan 40 landen. Naast demonstraties op diverse podia zijn er tevens bij verschillende stands productdemonstraties te vinden. De exposanten tonen hun nieuwste producten en diensten, waarbij ze in feite de toekomst van de branche presenteren.

De beurs omvat een grote verscheidenheid aan schoonmaak- en hygiënesegmenten – inclusief Washroom, Equipment en Machines – en biedt bezoekers een diepgaand inzicht in deze sectoren. Ook buiten het gebouw is een groot gebied ingericht voor outdoor schoonmaak, hogedrukreiniging, glasbewassing, en er zullen hier live demonstraties plaatsvinden.

Nieuw in 2018
Voor nóg meer variatie introduceert Interclean Amsterdam 2018 drie nieuwe segmenten: Laundry, Waste solutions en Healthcare. Deze segmenten maken het evenement completer dan ooit tevoren, met nieuwe onderdelen zoals het On-Premise Laundry (OPL) paviljoen, het Zero Waste LAB en het Healthcare LAB. Vooral het Healthcare LAB belooft met zijn competentieworkshops, evenals het Healthcare Cleaning Forum, een bijzonder populaire aanvulling te worden aankomende editie.

Pakkend programma met seminars en evenementen
Interclean Amsterdam, als wereldwijde etalage voor de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie, staat bekend om het presenteren van innovatieve producten, diensten en oplossingen. Als aanvulling hierop is er gedurende de beurs een uitgebreid programma van seminars en workshops die inzicht geven in de nieuwste trends en ontwikkelingen. Een buitengewone line-up van deskundige sprekers deelt hun kennis op meerdere podia tijdens de beurs.

"Ook dit jaar bieden onze seminars en workshops bezoekers de mogelijkheid om nieuw inzicht te krijgen in professionele oplossingen, technieken en innovatieve producten die mogelijk drijfveer kunnen zijn van het toekomstige succes van hun onderneming", voegt Rob Den Hertog, directeur Professional Cleaning & Hygiëne van RAI Amsterdam toe.

Interclean Stage
Op het Interclean Stage (in de Elicium Ballroom) staat het delen van kennis, en het vergroten van professionele netwerken centraal. Tijdens een serie sessies worden innovaties besproken, nieuwe voorschriften voorgelegd en verschillende manieren om deel te nemen aan de groeiende circulaire economie onderzocht. Op de Interclean Stage vindt op 17 mei tevens het Healthcare Cleaning Satellite Symposium plaats.

Interclean gaat op 15 mei van start met een speciale ceremonie waarin uitzonderlijke producten worden beloond; de presentatie van de Amsterdam Innovation Award. De overall winner van de Award, evenals de winnaars van de vier categorieën zullen daarbij bekend worden gemaakt. Daarnaast is er de Visitors Choice categorie, waarbij bezoekers een speciale rol spelen. Via Intercleanshow.com kunnen zij stemmen op hun favoriete innovatie. De winnaar van deze categorie ontvangt het Visitors' Choice certificaat.

In het InnovationLAB geeft Vincent Everts op 15 en 16 mei een seminar over de impact van nieuwe technologieën op bestaande markten, met de naam 'Trendwatcher: Which Developments Should We Look Out For?' (Trendwatcher: op welke ontwikkelingen moeten we letten?). Hier komen onder andere nieuwe businessmodellen, robots en apps, de genomineerden van de Innovation Award en andere actuele onderwerpen aan bod.

Het Facility Inspiration Event vindt plaats op 16 mei en is bedoeld om facility managers te inspireren en hen het scala aan mogelijkheden en innovaties op gebied van efficiëntere en milieuvriendelijkere oplossingen te demonsteren.

In de Robot Arena vinden live demonstraties plaats van de nieuwste robotreinigers die een reeks uitdagingen aangaan.

Afval is de belangrijkste grondstof van het Zero Waste LAB. De workshop ‘Anatomy of the Waste Bin‘ (Anatomie van de wastebin) biedt bezoekers elke dag de kans om in de praktijk te ontdekken hoe ze hun footprint kunnen verkleinen.

In een realistisch nagebootste ziekenhuiskamer zijn dagelijks live demonstraties van producten en diensten te zien.

Een mix van zakendoen en ontspanning
Interclean Amsterdam 2018 biedt naast hallen vol exposanten die hun producten en diensten presenteren, volop mogelijkheden voor vermaak en ontspanning.

Tijdens het evenement zijn er verschillende nieuwe ruimtes, waaronder de Refresh Lounge, waar bezoekers kunnen rusten, ontspannen en netwerken. Hier kan men zelfs een powernap nemen en er zijn gezonde hapjes verkrijgbaar.

Schrijf u hier in voor de beurs en ontdek meer over het seminarprogramma.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl