publication-liste-nomines-amsterdam-innovation-award-2018
Thursday, 08 March 2018

Shortlist genomineerden Amsterdam Innovation Award 2018 bekendgemaakt

De jury van de 12e editie van de Interclean Amsterdam Innovation Award heeft een shortlist samengesteld van 12 genomineerde inzendingen uit vier categorieën.

Bij de Award editie van dit jaar is het aantal categorieën gestegen van drie naar vier, waarmee wordt ingespeeld op het voortdurend veranderende innovatieve karakter van de schoonmaak- en hygiëne-industrie. Dit betekent dat er voor elke categorie – Management & Mobility Solutions/E-Cleaning, Equipment, Machines en Related Products/Services – drie genomineerden op de shortlist staan.

Bezoekers van het evenement kunnen stemmen op hun favoriete innovatie via Intercleanshow.com. Aan het winnende product wordt het Visitors’ Choice certificaat wordt uitgereikt. De overall winnaar, de Visitors’ Choice en de vier categoriewinnaars worden op dinsdag 15 mei bekendgemaakt tijdens een  feestelijke uitreiking .

Shortlist genomineerden per categorie

  • Genomineerden in de categorie Management & Mobility Solutions/E-Cleaning: ADLATUS Robotics met het ADLATUS Service Station voor Cleaning Robots, Diversey voor IntelliLinen en INPACS met het Orbita Dashboard.
  • In de categorie Equipment zijn de volgende producten genomineerd: MoonBeam™3 UVC Disinfection System van Diversey, de Powr-Mop Lite van SYR en Vermop System ONe van Vermop Salmon.
  • Voor de categorie Machines zijn de genomineerden Kärcher met KIRA B 50, Unger Germany met de HydroPower RO en Wetrok met de Wetrok Automatic Marvin.
  • De genomineerden voor de categorie Related Products/Services zijn Dityspray met Dityspray, Tork met de Tork PaperCircle en Werner & Mertz Professional met de green-Effective Performance Calculator.

Veel van deze innovaties zijn een wereldwijde primeur op hun gebied en vertegenwoordigen een aanzienlijke sprong voorwaarts voor de technologie in de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie.

Het oordeel van de jury over de shortlist
“Alle eindgenomineerden voor de Award van dit jaar, en ook alle inzendingen, verdienen onze felicitaties.", zei Michelle Marshall, voorzitster van de Amsterdam Innovation Award jury. "Ik weet zeker dat ik namens alle juryleden spreek als ik zeg dat we veel verrassende  producten hadden om over te lezen!"

“Met name het brede scala aan verschillende ontwikkelingen die we nu in verschillende segmenten op de markt zien komen, zijn opmerkelijk.", vervolgde Michelle. "Ja, er waren een aantal nieuwe ‘slimme’ oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste IoT technologie, maar er waren ook opvallende nieuwe producten voor algemenere schoonmaak oplossingen.”

“Jaar na jaar zien we dat leveranciers van schoonmaakoplossingen steeds meer inspelen op de behoeften van facilitaire managers en schoonmakers.", concludeerde Michelle. "Dit betekent een verbetering voor de dagelijkse werkzaamheden van de schoonmaakploeg en dus ook de ‘beleving’ van de eindgebruiker.”

Naast haar rol als voorzitster van de jury is Michelle Marshall hoofdredactrice van het European Cleaning Journal. De rest van de jury bestaat uit: Pierre Deschamps, hoofdredacteur van het Franse tijdschrift Batiment Entretien; Dick van Zomeren, industrie-expert en redacteur van het Nederlandse tijdschrift Service Management; Rob Geissler, uitgever van Sanitary Maintenance en Facility Cleaning Decisions in de V.S.; Ton van der Riet, Algemeen Directeur van Senzora in Nederland; Reinhard Knittler, uitgever van het Duitse tijdschrift ReinigungsMarkt; Cor van der Velden, hoofddeskundige bij Skills Nederland en Antonio Borreda, directeur van Revista Limpiezas in Spanje.

Innovatie tijdens Interclean Amsterdam 2018
De producten op de shortlist zullen tijdens Interclean Amsterdam 2018 te zien zijn in het InnovationLAB (Hal 8). Dit LAB is speciaal ontworpen om de nieuwste innovaties op het gebied van reinigingsproducten, diensten, concepten en ideeën te presenteren en biedt een gepaste plek om de genomineerden van dit jaar in de spotlights te zetten.

"Wij zijn enthousiast om dit jaar opnieuw de meest innovatieve producten en oplossingen te delen met bezoekers van ons InnovationLAB”, zei Rob den Hertog, director Interclean Global Events. “Innovatie is wat de professionele reinigings- en hygiëne-industrie voortstuwt en het is altijd een vitaal element van Interclean geweest. We zijn benieuwd naar welke genomineerde als winnaar van de Amsterdam Innovation Award van dit jaar uit de bus komt.”

Interclean Amsterdam vindt plaats van 15-18 mei 2018. De uitreiking rond de Amsterdam Innovation Award vindt plaats op dinsdag 15 mei, in het InnovationLAB in Hal 8.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl