Interclean Amsterdam breidt opnieuw uit met On-Premise-Laundry sector
Sunday, 10 December 2017

Interclean Amsterdam breidt opnieuw uit met On-Premise-Laundry sector

Interclean Amsterdam heeft het werkterrein van de show voor de tweede keer uitgebreid, om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag vanuit de industry. De show bewijst hiermee opnieuw ‘s werelds grootste en meest populaire evenement voor de professionele schoonmaakindustrie te zijn.

Interclean Amsterdam, die plaatsvindt van 15 t/m 18 mei 2018 bij RAI Amsterdam, breidde al eerder uit om producenten vanuit de gehele schoonmaak- en hygiëne-industrie van een plekje te kunnen voorzien in één van de 12 hallen. Om plaats te bieden aan een aantal nieuwe nevenevenementen en sectoren – in het bijzonder een speciale sector voor On-Premise-Laundry (OPL) -, groeit INTERCLEAN dit jaar opnieuw.

“Aangezien we al 95% van de beschikbare beursvloer voor Interclean Amsterdam 2018 verkocht hebben, is het opmerkelijk dat er nog steeds aanvragen van verschillende ondernemingen binnenkomen,” zei Rob den Hertog, directeur van Interclean. “De OPL-sector is een welkome aanvulling op het evenement, waarmee de toegang tot innovatieve wasuitrustingen en -diensten uitbreiden.”

De vraag naar exposanten in deze sector is enorm; een groot aantal bedrijven wil gebruik maken van het potentieel van OPL om operationele kosten te verlagen. Dit betekent dat OPL-bedrijven voor de eerste keer beschikken over een gespecialiseerde ruimte waarin ze producten kunnen tonen aan potentiële klanten.

De OPL-sector is gevestigd in hal 8, met 16 stands die dienen als platform voor producenten en verkopers om hun nieuwste en meest innovatieve producten, uitrustingen en diensten te kunnen laten zien. Tevens krijgen bezoekers de kans om zich uitgebreid te orienteren op de mogelijkheden om de kwaliteit hun eigen wasservice te verbeteren, met voorbeelden uit een breed scala van industrieën, van gezondheidszorg tot horeca.

De uitbreiding speelt in op veranderingen binnen de industrie. Bedrijven overwegen om hun wasservice niet langer uit te besteden aan derde partijen, maar om dit zelf op te pakken. Het uitbesteden van de dienst wordt gezien als een gemakkelijke optie, maar veel bedrijven beginnen nu te twijfelen aan het financiële voordeel. Door de dienst bij zich te houden, kunnen operationele kosten gemakkelijk teruggedrongen worden.

Nu er nieuwe, meer kostenbesparende oplossingen op de markt komen, krijgen bedrijven meer grip op hun diensten en kunnen ze zich volledig richten op de geleverde kwaliteit. Daarnaast komt er meer ruimte en aandacht voor duurzaamheids doelstellingen, waarmee bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen aan klanten.

De behoefte aan inhouse wasservice vergroot de doelgroep van verkopers en leveranciers, een doelgroep die bij uitstek te vinden is op Interclean Amsterdam.

Een aantal prominente verkopers en leveranciers op het gebied van OPL hebben zich al ingeschreven als exposant: Schulthess, pionier in het ontwikkelen van innovatieve wasoplossingen voor bedrijven, Schneidereit, leverancier van 360°-systemen voor optimale efficiëntie en kosteneffectiviteit van inhouse wasservice en Alliance Laundry, het grootste commerciële wasbedrijf ter wereld.

In de OPL-sector is een groot aantal wasmachines, drogers, accessoires en wasproducten te zien. Verkopers demonstreren innovatieve technieken, zoals eenvoudige programmeersystemen en USB-interfaces, die speciaal zijn ontworpen om het wasproces efficiënter te maken. Hiermee kunnen organisaties die wasservice inhouse willen gaan verzorgen, hun machines zo kunnen afstellen dat deze voldoen aan hun eigen specifieke eisen - een stuwende kracht voor verbeteringen in de kwaliteit van wasverzorging en een krachtig pleidooi voor OPL.

Door de jaren heen, is Interclean uitgegroeid tot hét evenement voor hygiëneprofessionals in de dienstensector die de schoonmaak- en onderhoudsmarkt willen betreden of op zoek zijn naar partners. Als reactie hierop heeft Interclean Amsterdam 2018 bevestigd te zullen samenwerken met geselecteerde mediamerken op het gebied van hospitality, food en hotel. Met deze samenwerking wil Interclean advertentiecampagnes voeren via gedrukte en digitale media, om ervoor te zorgen dat hygiëneprofessionals precies weten wat het evenement te bieden heeft.

Een lijst van bedrijven,/a> die zich al hebben ingeschreven om te exposeren op Interclean Amsterdam en ontdek waarom dit het grootst denkbare evenement aller tijden is voor de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl