Interclean Amsterdam 2018 maakt het beursprogramma bekend
Thursday, 08 March 2018

Interclean Amsterdam 2018 maakt het beursprogramma bekend

Interclean Amsterdam maakt het volledige beursprogramma bekend, waaronder het programme van de verscheidene stages en het Healthcare Cleaning Forum dat gelijktijdig met de beurs plaatsvindt.

Van 15 tot 18 mei brengt Interclean Amsterdam Internationale schoonmaak- en hygiëneprofessionals samen om innovatieve producten, diensten en oplossingen te presenteren aan de bedrijfstak. Daarnaast delen experts uit de sector hun kennis in sessies en evenementen op een aantal podia zoals het Interclean Stage, het InnovationLAB, het WasteLAB en het Healthcare Cleaning LAB.

"We kijken uit naar het showcasen van een wijde variantie producten en oplossingen tijdens deze editie”, aldus Rob Den Hertog, Director Professional Cleaning & Hygiene van RAI Amsterdam. “Innovatie is altijd de drijvende kracht geweest achter Interclean Amsterdam, en het was ook de belangrijkste reden voor bezoekers om het evenement in 2016 te bezoeken.”

“Ook dit jaar bieden onze seminars en workshops een kans voor bezoekers om nieuwe kennis op te doen over nieuwe producten en systemen in de professionele schoonmaakindustrie. Daarnaast maken ze kennis met innovaties die kunnen bijdragen aan het succes van hun bedrijf”, gaat Rob verder.

Interclean Stage
De Interclean stage (in de Elicium Ballroom) is de centrale locatie van het evenement waar bezoekers tijdens de gehele beurs kunnen netwerken en kennis uitwisselen. Hier worden onder meer een aantal seminars georganiseerd over de toekomst van de professionele schoonmaak- en hygiënesector, zoals aanpassingen in nieuwe regelgeving, en aansluiten bij de groeiende circulaire economie.

Op donderdag 17 mei, dag drie van de beurs, vindt ook het Healthcare Cleaning Satellite Symposium plaats op de Interclean Stage.

InnovationLAB
In het InnovationLAB (hal 8) worden alle 12 genomineerde producten voor de Amsterdam Innovation Award getoond. Hier vindt u de meest geavanceerde technologieën die het evenement te bieden heeft. Op dit podium worden ook een reeks gratis sessies aangeboden, waaronder seminars, workshops, discussies en presentaties.

Eén van de sessies op het InnovationLAB is het seminar van Vincent Everts (trendwatcher en technologisch vernieuwer). Vectair spreekt over de ontwikkeling van geur, en de nieuwe rol van de toeleveringsketen en distributie wordt besproken door Amazon.

Andere programmaonderdelen zijn: de prijsuitreiking van de Amsterdam Innovation Award, de Facility Inspiration Arena - een speciale dag met evenementen om facility managers te helpen bij het realiseren van betere prestaties en de Robot Arena waar bezoekers live demonstraties kunnen bijwonen van de nieuwste schoonmaakrobots die diverse lastige taken uitvoeren.

Het WasteLAB
Het WasteLAB in hal 7 organiseert meerdere seminars en workshops, waaronder de - Anatomy of the Waste Bin - workshop. Deelnemers kunnen hier ontdekken hoe een ecologische afvalvoetafdruk kan worden, door na te gaan wat er in de afvalbak belandt en items te selecteren die kunnen worden gerecycled. Deze workshop loopt tijdens de gehele beurs. Bezoekers krijgen dan de kans om zelf kennis te maken met een praktische benadering voor hun inspanningen om aan te sluiten bij de nieuwe circulaire economie.

Het Healthcare Cleaning LAB
Het Healthcare Cleaning LAB biedt een gericht platform voor kennisuitwisseling van best practices en innovaties binnen de schoonmaakindustrie specifiek voor de gezondheidszorg. Hier worden onder meer seminars georganiseerd met marktleiders zoals Ecolab en Diversey. Het LAB biedt zelfs een realistische ziekenhuisopstelling met live demonstraties van het schoonmaken van een patiënten- en operatiekamer.

Het Healthcare Cleaning Forum
Op woensdag 16 mei vindt naast Interclean een uniek Healthcare Cleaning Forum plaats. Het Forum, georganiseerd samen met de WHO en meerdere infectiepreventie specialisten, streeft naar een breder besef van het belang van reinigen en desinfecteren bij het terugdringen van ziekenhuisinfecties (HAI's) en het verbeteren van patiëntveiligheid.

Het forum biedt een reeks sessies die de samenwerking van de gezondheidszorg en de schoonmaakindustrie nauwer verbeterd en de communicatie tussen beide sectoren te verbeteren. Er zijn seminars over HAI's, IPC, voorlichting van werknemers, personeelsveiligheid en de meest recente researchresultaten. Daarbij wordt besproken hoe antibioticagebruik in de zorg kan worden verminderd.

Het programma beslaat de hele dag; deelname kost € 30,00.

Meer weten
Meer informatie over het seminarprogramma »

Meer informatie over het Healthcare Forum »

Logos »

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl