Celebrating global achievements and elevate attention for innovation in the sector
Thursday, 30 January 2020

Amsterdam Innovation Award: erkenning voor innovatie in de sector

Met de 13e editie van de prestigieuze Amsterdam Innovation Award zet Interclean de nieuwste technische schoonmaakinnovaties in de schijnwerpers. Met inzendingen vanuit meer dan 40 landen geeft de Award een compleet overzicht van toekomstige ontwikkelingen in de sector.

Op de openingsdag van Interclean Amsterdam 2020 worden de overall winnaar en de vier categoriewinnaars van de Amsterdam Innovation Award bekendgemaakt. De jury zal voor elke categorie een shortlist met genomineerde innovaties samenstellen.

Bezoekers van het evenement kunnen zelf ook stemmen op hun favoriete innovatie. De innovatie met de meeste stemmen wint de Visitors’ Choice Award.

Het InnovationLAB laat de toekomst zien

Tijdens de Amsterdam Innovation Award speelt het InnovationLAB een belangrijke rol. In het LAB zijn de genomineerde innovaties en andere belangrijke trends, zoals robotics, data en sustainability te zien.

“Interclean draait al sinds de allereerste editie rond innovatie en we zijn enorm verheugd dat het InnovationLAB er ook dit jaar weer bij is”, aldus Rob den Hertog, directeur Professional Cleaning bij RAI. “We hebben veel positieve reacties gekregen over het podium en kijken ernaar uit om in 2020 nog een stapje verder te gaan. Het InnovationLAB is de place-to-be voor bedrijven die willen weten wat de toekomst is van de professionele schoonmaak- en hygiënesector”.

In het InnovationLAB vinden ook het Facility Inspiration Event, de Interclean Hackathon, de Zero Waste Dome en de Robot Arena plaats. Daarnaast worden er diverse seminars en workshops georganiseerd, waarbij bezoekers een duidelijke visie ontwikkelen voor de toekomst van hun organisatie. Zo organiseer Interclean samen met CINET een programma gericht op de wasserij en vindt er een ochtend-vullend programma plaats, waarin Servicemanagement antwoord geeft op de vraag: ‘'Wat gaat de toekomst ons brengen op het gebied van Leiderschap en Digitalisering?’'

Nieuwe evenementen in het InnovationLAB in 2020

Het Facility Inspiration Event is een driedaags kennisvent (12 t/m 14 mei) speciaal voor facility professionals. De professionals gaan met elkaar in discussie over de kansen die ontstaan door de snel ontwikkelende technologieën in verschillende sectoren.

Een andere toevoeging aan het InnovationLAB is de Interclean Hackathon. De Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door FacilityApps en is een initiatief om de versnelling van de digitalisering in de sector grijpbaar te maken. De Hackathon trekt de nieuwe generatie IT-studenten en jonge professionals aan, die op zoek zijn naar een carrière in de schoonmaaksector. Voor bezoekende organisaties biedt de Hackathon de kans om in contact te komen met jonge talenten, die de toekomst van de sector kunnen veranderen.

Zero Waste Dome en Robot Arena opnieuw van de partij

Het InnovationLAB kent ook enkele terugkerende elementen, waaronder de Zero Waste Dome en de Robot Arena. De Zero Waste Dome wordt een uitgebreide versie van het eerdere Zero Waste LAB. Hier kunnen de deelnemers kennismaken met veelbelovende startups, die zich bezighouden met duurzaamheid. In de Robot Arena kunnen bezoekers ook deze editie weer de nieuwste schoonmaakrobots aan het werk zien.

Speciaal voor de Nederlandse bezoekers wordt er op de laatste beursdag een ‘Nederlandse Dag’ georganiseerd met een ontbijt, een seminar over diversiteit op de werkvloer, een Q&A sessie met een aantal grote schoonmaak bedrijven en als afsluiting ‘De grote Schoonmaakquiz 2020’.

Het InnovationLAB wordt dit jaar ongetwijfeld het meest besproken podium van Interclean Amsterdam. Interclean Amsterdam 2020 vindt plaats van 12-15 mei 2020 in RAI Amsterdam.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl