tendances-nettoyage-l-hygiene-2020
Thursday, 27 February 2020

Facility Inspiration Event op vakbeurs Interclean Amsterdam 2020

Facility en hospitality managers kunnen op 12,13 en 14 mei weer deelnemen aan het Facility Inspiration Event op de internationale vakbeurs Interclean Amsterdam. De organisatie van het Facility Inspiration Event is in handen van Interclean en facilitair adviesorganisatie Atir.

Het programma begint elke dag met een netwerklunch. Aansluitend volgt een seminarprogramma met een keynote spreker en diverse sessies. Marieke Weerts, managing partner bij Atir: ‘Wij hebben voor iedere dag een programma samengesteld dat aansluit bij de ontwikkelingen in een segment van de facilitaire branche. Hiermee willen we facility en hospitality managers inspireren over hoe zij nog beter kunnen inspelen op wat in de toekomst nodig is.’

Drie dagen inspiratie per segment
De drie dagen staan achtereenvolgens in het teken van Warehouse & Logistics (bijdragen aan de meest optimale supply chain), Leisure, Retail & Petrol (bijdragen aan de optimale klantbeleving in high traffic omgevingen) en Real Estate & Corporate (bijdragen aan de meest ideale werk- & verblijfsomgeving). Elke dag is er een keynote spreker die de ontwikkelingen in het segment schetst. Zo staat voor dinsdag 12 mei trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk op het programma. Hij neemt de bezoekers mee in de toekomst van logistiek en supply chain management. Hoe zorgen bijvoorbeeld algoritmen voor een volautomatische supply chain? En hoe ziet facility management eruit in de wereld van automatische vervoersstromen?

‘Schoonbeleving’ en neuromarketing
Elke dag neemt Josefien ten Have, consumentenpsycholoog bij Consumatics, bezoekers mee in de principes van neuromarketing. Daarbij gaat het om de invloed van het onbewuste op de ‘schoonbeleving’. Bezoekers krijgen in deze sessies zicht op de factoren die onbewust bijdragen aan de perceptie van een schone omgeving en het schoonmaakgedrag van medewerkers. Zij komt hierbij per segment met concrete, toepasbare voorbeelden.

Circulaire wereld
In samenwerking met ZeroWaste Foundation, aanjager van de circulaire bedrijfsvoering, is op het Facility Inspiration Event een tour georganiseerd langs diverse startups en scale-ups. Zij laten concrete voorbeelden van circulaire innovaties zien, specifiek voor facility management. Tijdens de tour komen bezoekers onder meer langs Flynther, een bedrijf dat waterbestendige verpakkingsmaterialen maakt, zoals afvalboxen voor gevaarlijk afval in de gezondheidzorg. Verder laat The Greenmachine zich zien met innovaties voor het verkleinen van afval, bijvoorbeeld met een ontwateringsmachine, waardoor (werk-) ruimte, tijd en afvalkosten kunnen worden bespaard.

Geïnteresseerd?
De internationale vakbeurs Interclean Amsterdam is vier dagen geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Bezoekers van de beurs kunnen kosteloos en zonder opgave vooraf deelnemen aan het Facility Inspiration Event. Het programma van de beurs en het Facility Inspiration Event staat op de website.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl