Interclean Amsterdam legt nadruk op de belangrijkste schoonmaak- en hygiënetrends voor 2020
Wednesday, 15 January 2020

Interclean Amsterdam legt nadruk op de belangrijkste schoonmaak- en hygiënetrends voor 2020

In de aanloop naar Interclean Amsterdam 2020 maken de organisatoren bekend welke drie trends in de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie de komende beurs centraal zullen staan.

Ook in 2020 brengt Interclean Amsterdam schoonmaakprofessionals van over de hele wereld bij elkaar om de beste innovaties van de sector in de schijnwerpers te zetten.

Twee jaar is behoorlijk lang als het gaat om innovatie. Tegen de tijd dat Interclean Amsterdam in mei 2020 zijn deuren opent, zullen de volgende drie onderwerpen centraal staan: robotica, data en duurzaamheid.

De robots zijn in opkomst

Robotica is verre van nieuw voor Interclean Amsterdam, maar de technologie ontwikkelt zich razendsnel en de nieuwste snufjes zijn spectaculair. Bedrijven moeten voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen om te voorkomen dat ze de boot missen.

Ooit waren automatische schoonmaakmachines een geweldige, maar voor veel bedrijven onbetaalbare oplossing. Tegenwoordig worden ze echter steeds meer gebruikt in verschillende omgevingen en sectoren. Met de Robot Arena is Interclean Amsterdam 2020 de place to be om de nieuwste machines in actie te zien. Hier krijgen bezoekers een praktische livedemonstratie van waar schoonmaakrobots tegenwoordig allemaal toe in staat zijn.

Data hebben de toekomst

In 2018 was het Management & Mobility Solutions paviljoen flink uitgebreid, met meer dan 20 exposanten die software en apps ontwikkelen om efficiënter te kunnen schoonmaken. In de afgelopen twee jaar is deze ontwikkeling alleen maar belangrijker geworden. Daarom zal dit paviljoen in 2020 nog meer nieuws laten zien.

Steeds meer bedrijven maken interne gegevens beschikbaar en begrijpen hoe ze deze kunnen gebruiken om hun processen effectiever en efficiënter te maken. Tijdens Interclean Amsterdam 2020 worden praktische demonstraties gegeven zodat bezoekers kunnen zien hoe ze hun schoonmaakactiviteiten kunnen verbeteren met innovatieve software.

Duurzaamheid staat centraal in elk segment

Met nog maximaal twaalf jaar om een klimaatramp af te wenden, werken schoonmaakbedrijven hard aan verduurzaming, met onderwerpen variërend van afvalbeheer tot groen schoonmaken. De kringloopeconomie is dan ook de gemene deler die veel van de tijdens Interclean Amsterdam 2020 gepresenteerde innovaties met elkaar verbindt.

Ook het Zero Waste Lab is weer van de partij met zijn workshop 'Anatomy of the Waste Bin'. Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe ze hun afvalbeheer kunnen verbeteren voor een groenere, schonere toekomst.

Het Healthcare Cleaning Forum komt terug

Na een succesvolle eerste editie in 2018 zal het Healthcare Cleaning Forum ook in 2020 weer worden georganiseerd in samenwerking met Clean Hospitals. Dit zal plaatsvinden op woensdag 13 mei 2020. Tijdens dit Forum zullen belangrijke gesprekken rondom schoonmaak in de gezondheidszorg en infectiepreventie worden gevoerd met deskundigen zoals Prof. Didier Pittet en Alexandra Peters van de WHO Collaborating Center en Pierre Parneix from the Bordeaux Hospital University Center.

Interclean Amsterdam 2020 vindt plaats van 12-15 mei 2020 in RAI Amsterdam. Ontdek hoe deze vakbeurs met 's werelds meest geavanceerde schoonmaakoplossingen u kan helpen. Meld u hier aan voor meer informatie.

Press contact

Hilke de Vries
Brand Marketing Manager
+31 (0)6 132 22 792
h.d.vries@rai.nl