Interclean Amsterdam introduceert het Healthcare Forum 2018

Interclean Amsterdam introduceert het Healthcare Forum 2018

 

RAI Amsterdam wil professionals uit de gezondheidszorg en de schoonmaakindustrie bij elkaar brengen en heeft nu het volledige programma voor het inaugurele International Healthcare Cleaning Forum bekendgemaakt. Het Forum vindt plaats op woensdag 16 mei, ten tijde van  Interclean Amsterdam – de grootste beurs ter wereld voor schoonmaak- en hygiëne.

Tijdens Interclean Amsterdam 2018 wordt de toekomst van de gezondheidszorg gepresenteerd, waarbij een specifiek segment is gewijd aan de gezondheidszorg. Daarbij worden er in het Healthcare CleaningLAB seminars en demonstraties gegeven. Bovendien biedt de beurs professionals uit de schoonmaakindustrie en de gezondheidszorg de kans op een unieke educatieve ervaring: het International Healthcare Cleaning Forum.

Het Healthcare Cleaning Forum, waar experts vanuit de hele wereld spreken, is een afzonderlijk evenement dat naast Interclean gehouden wordt op de tweede dag van de beurs. Doel van het Forum is het creëren van bewustzijn, het bespreken van best practices en de meest recente onderzoeken naar de manier waarop schoonmaken effect kan hebben op Antimicrobial Stewardship (AMS) [antimicrobiële behandeling] en Infection Prevention and Control (IPC) [infectiepreventie en -beheersing].

"Voor ziekte en infecties bestaan er geen grenzen, dus dat zou ook moeten gelden voor onze kennis en ons begrip van het voorkomen ervan," zei professor Didier Pittet, directeur van het Infection Control Programme en het World Health Organization (WHO) Collaborating Centre on Patient Safety. "Daarom hebben wij het allereerste International Healthcare Forum geïntroduceerd. Door professionals uit de gezondheidszorg en de schoonmaakindustrie bij elkaar te brengen, proberen we de communicatie tussen deze twee sectoren te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de gesprekken over hoe AMS en IPC het beste benaderd kunnen worden."

Sleutelthema’s onderzoeken
Het Healthcare Cleaning Forum vindt plaats op 16 mei van 10.00 tot 16.00 uur en biedt een divers programma van seminarsessies van een aantal internationale experts. Sleutelthema’s worden onderzocht, er wordt bewustzijn gecreëerd omtrent het belang van schoonmaken en de meest recente onderzoeken worden besproken – allemaal met één doel: het verhogen van de patiëntveiligheid en het terugdringen van antibioticagebruik.

Tijdens de sessies van het Healthcare Cleaning Forum wordt een aantal gebieden onderzocht, waaronder: betere methodes voor opleiding, training en verbetering op het gebied van schoonmaken; begrip van de relatie tussen schoonmaken en veiligheid (voor patiënten en personeel); economische impact, en hoe dit de financiële last die ziekenhuisinfecties (HAI’s) op gezondheidszorgorganisaties leggen kan verlichten; en hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van nieuwe onderzoeken en technologieën.

Naast de seminars presenteert het Healthcare Cleaning Forum een uitgebreide samenvatting waarmee bezoekers kennis opdoen over het verband tussen IPC en milieuvriendelijk schoonmaken en hoe dit een positief effect kan hebben op de resultaten van de patiënt. Er is ook een algemene Q&A-sessie, waarbij bezoekers wordt gevraagd om hun perspectieven en uitdagingen te delen.

De sprekers
De sprekers tijdens het International Healthcare Cleaning Forum zijn onder meer: professor Didier Pittet, die een nieuw, efficiënt schoonmaakmodel introduceert dat gebaseerd is op de standaards van de WHO; Pierre Parneix bespreekt hoe de juiste schoonmaakmiddelen en -technieken moeten worden geselecteerd om verschillende pathogenen te bestrijden; Andreas Voss onderzoekt de gevaren en effecten van ineffectieve schoonmaakpraktijken; Andreea Moldovan bekijkt waarom kennis een essentieel onderdeel vormt van schoonmaken in de gezondheidszorg; Jon Otter onderzoekt een kosten-batenanalyse van schoonmaak en infectiepreventie; en Markus Dettenkofer deelt inzichten over het praktisch afwegen van de meest recente onderzoeken en het identificeren van de nieuwste technologie.

Meer weten?
Het Healthcare Cleaning Forum is het eerste evenement in zijn soort dat professionals uit de gezondheidszorg en de schoonmaakindustrie bij elkaar brengt – en betekent een belangrijke stap in de richting van effectieve infectiepreventie en -beheersing, met als uiteindelijk doel verhoging van de patiëntveiligheid.

Lees meer over de sprekers, bekijk het volledige evenementenprogramma en registreer uw bezoek aan het Healthcare Cleaning Forum »